vrijdag 19 november 2010

Appeltaart met Olijfolie

Deze heerlijke zuiderse appeltaart met olijfolie is niet alleen lekker, maar doordat je de boter vervangt door olijfolie, bovendien ook nog eens gezond. Gebruik wel olijfolie van eerste persing en met een zachte smaak anders gaat de smaak van de olijfolie teveel overheersen.


 Wat heb je nodig voor deze Appeltaart met olijfolie


  • 3 eieren
  • 250 gram suiker
  • 125 gram witte bloem
  • 125 ml olijfolie eerste persing
  • 3 appelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 potje yoghurt zonder suiker
  • enkele druppels etherische olie van citroen


Hoe maak je deze Appeltaart met olijfolie



  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden  Celsius.
  2. Schil ondertussen de appels en snij ze in partjes wanneer je de appels erbovop wilt leggen. Of snij ze in kleine stukjes wanneer je de appels door het deeg wilt mengen. Zet ze apart.
  3. Breek de eieren in een kom en meng deze samen met de suiker tot een glad mengsel.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de heerlijke olijfolie erbij, daarna de bloem, het zakje bakpoeder en de yoghurt. Meng voor een paar minuten alles heel goed zodat er zeker geen klonters achter blijven.
  5. Wrijf een ronde bakvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.
  6. Doe de appels bij het deeg en doe dit in de bakvorm of leg de appels bovenop het deeg.
  7. Bak ongeveer 40 minuten op 180ºC. Ik kijk altijd nog wel eens met een breinaald of alles goed doorbakken is. Zoniet geef je oven nog 5 tot 10 minuten warmte bij.
  8. Serveer deze overheerlijke lekkernij warm of koud. 
Allé en nu allemaal de keuken in om deze zuiderse Appeltaart met Olijfolie te gaan bakken.


Klik hier om naar de Amandel-appeltaart te gaan.

Groetjes van Tante Tuut

Geen opmerkingen: