Tante Tuut's chocopasta |
Ingredienten voor je zelfgemaakte choco pasta
- 250 gram echte boter
- 100 gram donkere chocolade
- 1 klein kopje ongeraffineerde rietsuiker
- 1/2 tas verse geitenmelk of volle melk
- 1 ei
Bereiding van de zelfgemaakte choco pasta
Tante Tuut's chocopasta |
- Doe de boter in vlokjes en de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie;
- Warm de melk lichtjes op in een pannetje en laat hierin de suiker smelten;
- Voeg daarna de melk en de gesmolten suiker bij de gesmolten boter en chocolade en roer goed om;
- Haal de pan van het vuur en doe het mengsel nu in een beker zodat je het ei er makkelijk door kan mixen, mix ongeveer 1 minuutje;
- Giet in een glazen bokaal en laat afkoelen;
- Zet daarna de choco pasta in de ijskast en laat nog een nachtje staan zodat hij goed kan opstijven.
Et voila, jullie zelfgemaakte choco pasta is klaar! En nu smullen maar! Hier geldt natuurlijk ook "overdaad schaadt" ;-). Je kunt de choco pasta ook gebruiken om een biscuit taart mee te verrijken. Yummiiiieeeee!
3 opmerkingen:
Bedankt voor dit leuke recept, dit ga ik zeker eens testen.
Jammieehh
Groetjes Ivonne
Levi gaat het proberen....
Een reactie posten